BehuizingenComponenten

NZXT H500i review


[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Nzxt/Inleiding.jpg[/img]

NZXT is een fabrikant die al 15 jaar op de pc markt actief is. Het eerste product wat deze fabrikant op de markt heeft gezet, was de Guardian behuizing. Kan best zijn dat deze niet bekend in de oren klinkt. Echt bekend werden ze pas rond de tijd dat het bedrijf kwam met de Kraken koelers en de NZXT Hue RGB verlichting, waarmee ze hun tijd vooruit waren. Ook waren daar de H440 en de S340 behuizingen die op de markt gezet werden. Van deze twee kasten zijn talloze varianten uitgebracht. Zo is er de H440 EnVyUs editie en de S340 Razer variant. Er werd ook een CS:GO kast gemaakt, te weten de H440 Hyper Beast edition, genoemd naar de skin uit het eerder genoemde spel. Tegenwoordig maakt het bedrijf uit Los Angeles ook moederborden en voedingen die qua stijl bij elkaar passen. Ze hebben zelfs een service waarbij je een computer kunt bestellen (BLD service). Aan de hand van je budget en wensen wordt er een pc gebouwd en verstuurd.

Vorig jaar vond NZXT dat het tijd werd om het arsenaal aan behuizingen op de schop te gooien. Alle kasten kregen een make-over en werden voorzien van nieuwere snufjes. Uiteraard mocht tempered glass daar niet in ontbreken. De vergelijking met de vorige generatie is al vrij snel gemaakt. De H700 kasten zijn de opvolgers van de oude H440 reeks en de H500 serie is de opvolger van de oude S340 lijn. Aan deze line-up zijn de H400 en de H200 toegevoegd. De eerste is bedoeld voor Micro-ATX borden, terwijl de tweede bedoeld is voor mini-ITX plankjes.

Het onderwerp van vandaag is de H500i kast in de zwart/rode kleurstelling. De i in de naam geeft aan dat de kast de Smart Device bevat. De kast is op het moment van schrijven te krijgen voor €105,-. Maar wat krijg je voor het geld? Dat gaan we zien in deze review.

Terug naar boven

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Nzxt/Specs.jpg[/img]

Als eerste gaan we kijken naar de specs van deze kast:

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/S1a.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/S2a.jpg[/img]

Zoals te zien was, is de H500i met afmetingen van 42 bij 21 bij 43,5 cm een vrij compacte behuizing, die bovendien weer in verschillende varianten te krijgen is. Maar dat wilt niet zeggen dat de kast geen features heeft.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/F1.jpg[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/F2.jpg[/img]

Zo is er een bracket om je waterkoeling op te monteren, een tempered glass paneel en stoffilters mogen ook niet ontbreken. Aan de voorkant is er ruimte voor een 280mm radiator. Wil je perse een 360mm koeler gaan gebruiken, zul je een stap moeten zetten naar de H700 kast. Tevens zijn er 2 verticale sloten aanwezig om een videokaart rechtop te zetten. Met de nodige RGB op videokaarten tegenwoordig is het wel zo mooi dat dit naar het raam gericht wordt in plaats van naar beneden. Let er wel op dat de afstand tussen kaart en glas niet groot is, dus de airflow is wel wat minder op dat moment. De riser kabel is wel een optie en wordt niet standaard meegeleverd.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/F3.jpg[/img]

Wat handig is in deze kast is de aanwezigheid van geleiders en klittenband. Nu wordt klittenband wel vaker van tevoren aangebracht om de kabels netjes weg te werken, maar een tunnel systeem voor de kabels is iets wat ik zelf nog niet veel heb gezien in kasten. Het toont een beetje de route die kabels moeten lopen. Er zijn tevens genoeg openingen om de kabels door te voeren en aan te sluiten, zonder dat je deze kabels ziet.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/F4.jpg[/img]

In de i versies van de nieuwe H-serie wordt een Smart Device meegeleverd. Op dit kastje zijn drie aansluitingen voor ventilatoren aanwezig en één voor RGB verlichting. Tevens levert NZXT twee LED strips mee en is het mogelijk om nog eens twee strips extra te plaatsen en aan te sturen. Het programma wat NZXT hiervoor gebruikt is CAM, iets wat mensen met een Kraken koeler wellicht al kennen. Later hier meer over.

Meer informatie is terug te vinden op de pagina van [url=https://www.nzxt.com/products/h500i-matte-black-red]NZXT[/url]

Terug naar boven

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Nzxt/Unboxing.jpg[/img]

Tijd om het tape van de doos open te snijden en eens te zien wat hij bevat en wat er allemaal meegeleverd wordt.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4042.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4041.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4089.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4045.JPG[/img]

De doos is bij de gemiddelde computerwinkel niet te missen. De overheersende kleur is wit. Op de ene zijde van de doos staat een afbeelding van de rechter zijkant van de kast, waar een ventilatierooster terug te vinden is. Aan de andere kant van de doos zien we de linker zijkant van de kast terug, waar het tempered glass op te zien is. Aan de zijkant van de doos is nog wat informatie te vinden over het Smart Device wat bij de i-series kasten geleverd wordt. Als laatste zien we nog een sticker met de kleurstelling van de kast, in dit geval rood/zwart.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3428.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3429.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3500.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3916.JPG[/img]

Gaan we de doos open maken, dan zien we als eerste de kast die verpakt zit in het piepschuim. Dit om de kast te beschermen tegen de nodige stoten tijdens het transport. Halen we dit weg, dan stuiten we op een plastic zak. Dit als laatste bescherming tegen krassen. Met dit uit de weg zien we nog wat folie op het glas zitten. (altijd leuk, peeling)

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3989.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3988.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3987.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3985.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3984.JPG[/img]

Natuurlijk worden er ook accessoires geleverd bij H500i. Deze zitten verborgen in de 3,5 inch harde schijf kooi onderin de kast. Openen we het doosje, dan vinden we een handleiding terug en een zak met verschillende schroeven. De soorten schroeven en waar ze voor bedoeld zijn worden netjes in de handleiding beschreven. Dit zijn de schroeven voor het moederbord, de voeding, de 3,5 inch schijven, de 2,5 inch SSD’s en een stand-off voor het bord. Ook vinden we tie-wraps en een kabel die de aansluitingen aan de voorkant uit splitst. De Front Panel kabel in de kast is een vaste connector bedoeld voor Intel moederborden. Mocht deze aansluiting niet passen, dan kan deze verloop kabel gebruikt worden om toch de schakelaars en lampjes aan te sturen.

Terug naar boven

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Nzxt/Buitenkant.jpg[/img]

We maken even een snel rondje om de kast heen, zodat je een idee krijgt waar je tegen aan kijkt.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3913.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3502.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3920.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4030.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4028a.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4027a.JPG[/img]

De buitenkant van de kast is in deze variant uitgevoerd in het zwart. De voorkant van de kast is helemaal glad, omdat er geen 5,25 inch drives geplaatst kunnen worden. Onderop de voorkant vinden we de branding van NZXT terug. De rechter kap is verzonken in de behuizing, wat een apart aanzicht geeft. Aan de linkerkant van deze kap is tevens een strook van mesh te vinden, waardoor de warme lucht van de radiator of kast afgevoerd kan worden. Door het tempered glass heen is een rode metalen strook te zien. Hier later meer over.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4025.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4026.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4023.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4024.JPG[/img]

Onderaan de achterkant zien we een gat zitten. Op deze plek moet de voeding
geplaatst worden. Onder de voeding is wel een stoffilter geplaatst die makkelijk te verwijderen is. Boven die voeding zitten de PCI sloten, waarvan er zeven horizontaal te vinden zijn en twee verticaal. Het is, zoals eerder al geschreven, mogelijk om de videokaart rechtop te plaatsen. Aan de bovenkant vinden we dan links nog de ruimte waar het I/O shield geplaatst wordt. Rechts zit al een 120mm ventilator gemonteerd die moet zorgen voor het afvoeren van warme lucht.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3937.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3936.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3938.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3939.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3940.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3942.JPG[/img]

Bovenop de kast zien we een uitsparing voor een tweede 120mm ventilator. Deze kan vervangen worden voor een 140mm variant als je dat zou willen. Aan de voorkant zien we de aansluitingen en lampjes voor deze kast. Van links naar rechts zijn dit de hdd LED, microfoon en hoofdtelefoon aansluiting, twee USB 3.0 poorten en de aan/uit knop met power LED om de knop heen. Op de onderkant van de kast zien we het stoffilter weer terug. Verder naar voren zien we de schroeven voor de 3.5 inch harde schijf kooi. Deze kooi zou je nog kunnen verwijderen en vervangen voor bijvoorbeeld een ander apparaat. Als laatste zien we nog de voetjes zittenmet een rubber laag. Zo schuift de kast niet zomaar van zijn plaats.

Terug naar boven

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Nzxt/Binnenkant.jpg[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4021.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3947.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4016.JPG[/img]

De rechter zijkant is aan de achterkant met één schroef vastgezet. Ter ondersteuning zitten er nog wel twee rubber bolletjes op het glas die in de kast gedrukt worden, zodat het glas nog steviger op zijn plaats zit. Het glas is aan drie kanten voorzien van een zwarte rand. Onvermijdelijk is wel dat er vingerafdrukken op het glas komen zodra je het paneel uit de kast haalt.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4004a.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3952.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3954a.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3955a.JPG[/img]

Twee dingen die meteen opvallen bij deze kast: het mesh aan de onderkant van de kast en de rode balk die dwars door de kast lopen. Het mesh heeft niet alleen de functie om eventuele warmte kwijt te kunnen maar hier kunnen ook SSD’s op vastgezet worden. Hier later meer over. De rode balk die dwars door de kast loopt is, zoals eerder vermeld, een mooie afdekplaat voor de doorvoer van je kabels. Het merknaam mag natuurlijk niet ontbreken. Over doorvoer van je kabels gesproken: NZXT heeft aan de onderkant bij de moederbord plaat gezorgd voor twee redelijk grote openingen om kabels en connectors door te voeren. Ook tegen de rode balk aan vinden we een opening waar je de stroomkabel(s) van de videokaart(en) doorheen kunt halen.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4010a.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4012.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4018.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3958.JPG[/img]

In het midden zien we een uitsparing zitten. Hier kan het bracket van een koeler gemonteerd worden als het moederbord al in de kast zit. Er is geen overlapping bij het socket in tegenstelling tot een aantal andere behuizingen. Net daaronder zien we één van de standoffs voor het moederbord. Het mooie hieraan is, dat het bovenste gedeelte wat smaller is dan de rest. Zo kan het moederbord geklemd worden in de kast, waarna je het moederbord bij de overige standoffs kunt vast schroeven. Dan heb je ten minste je handen vrij. Links en bovenin zien we de twee ventilatoren die door NZXT gemonteerd zijn. Dit zijn de AER F120 fans die aangestuurd kunnen worden door de controller. RGB ontbreekt hier, maar de ventilatoren zijn te verwisselen voor versies met RGB. Als laatste zien we voorin het bracket zitten waar je of ventilatoren of een radiator op kunt monteren. Makkelijk dat deze te verwijderen is, want zo hoef je niet de voorkant eraf te halen en kun je buiten de kast om werken.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4048.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4049.JPG[/img]

Als we gaan kijken naar de andere kant van de kast, dan zien we twee schroeven waarmee het paneel is vastgezet. Het paneel is mooi verzonken wat een strakke afwerking geeft. Draai de schroeven los en trek het paneel uit de kast.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4050.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3978.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3975.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3974.JPG[/img]

Kijken we aan de binnenkant, zien we meteen rond het gat van de moederbord tray een plastic bracket. Hiermee kunnen kabels netjes weggewerkt worden zonder dat de kabels voor het gat bengelen. Ook ziet het qua afwerking er net iets beter uit. Een zelfde soort constructie zien we aan de linkerkant. Te zien zijn twee sleuven waar kabels langs gelegd kunnen worden. Zelfs de 24-pins kabel kan hierlangs lopen. Op het rode gedeelte zien we een LED strip terug wat moet zorgen voor het RGB effect. Een tweede strip zit aan de bovenkant. We vinden aan deze kant ook twee brackets voor je SSD’s of andere 2.5 inch apparaten. Deze zijn makkelijk te verwijderen door het bracket in te knijpen.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3994.JPG[/img]

Natuurlijk mag het Smart Controller wat voor de i in H500i zorgt niet ontbreken. Deze zit links bovenin vast geschroefd. Met dit kastje kan 1 LED kanaal aangestuurd worden en 3 fan kanalen. De twee fans die mee geleverd zijn zitten al aangesloten. Ook de LED strips zijn al verbonden. Nadeel is wel dat er maar 1 kanaal is om de LED verlichting op aan te sluiten. Wil je meer, dan zul je toch moeten kijken naar een standaard Hue+ en is de vraag of je deze kast wel aan wilt schaffen. Verder vinden we op het kastje een USB aansluiting terug om alles aan te kunnen sturen en een aansluiting om alles van stroom te voorzien.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3973.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3967.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3968.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_3990.JPG[/img]

Onderin is de ruimte waar de voeding geplaatst wordt. Helaas niet afgewerkt met rubbers of dempend materiaal, dus trillingen worden wel doorgegeven naar de rest van de behuizing. Wellicht een verbeterpunt voor de volgende versie. Het stoffilter is vanaf deze kant ook mooi te zien. De verschillende kabels zitten keurig verpakt in een plastic zak. Zo slingeren deze niet door de complete behuizing. Links zien we de harde schijf kooi voor je 3.5 inch schijven. Deze zit wat mij betreft erg onhandig. Wil je een schijf plaatsen, dan ben je verplicht de hele kooi van onderaf los te schroeven. Niet handig. Links daarvan zien we nog een rooster voor de aanvoer (of afvoer) van lucht.

Terug naar boven

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Nzxt/Inbouwen.jpg[/img]

We gaan eens wat onderdelen pakken en kijken hoe het inbouwen in deze kast gaat.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4059.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4064.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4065.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4069.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4071.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4073.JPG[/img]

De voeding wordt via de zijkant onderin geplaatst en wordt vervolgens vastgeschroefd. Daarna kunnen de EPS connector en de 24-pins connector van de voeding makkelijk via de sleuven naar de gewenste plek gerouteerd worden. De openingen zijn ruim genoeg om alles keurig door te voeren.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4072.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4075.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4078.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4081.JPG[/img]

Door de ietwat ingevallen opening valt het I/O shield mooi weg in de behuizing. Deze valt op precies dezelfde diepte als de kast zelf. De speciale standoff houdt het moederbord op zijn plek terwijl deze op de overige standoffs vast geschroefd kan worden. Na het schroeven is het een kwestie van de voedingskabels aansluiten. Kabels zijn bijna niet meer te zien.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4096.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4098.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4099.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4101.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4084.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4102.JPG[/img]

Tijd om de waterkoeler te monteren. Dit hoeft natuurlijk niet, maar wel praktisch in dit voorbeeld. Daarvoor halen we het bracket voor de radiator los. Hier zijn mooi de gaten te zien waar de 120 of 140mm ventilatoren op geschroefd kunnen worden. Natuurlijk kun je ook de 240 of 280mm radiator hier rechtstreeks tegenaan schroeven. Er is aan de bovenkant ruimte om eventueel de slangen of de kabels langs te laten lopen. Aan de onderkant van de plaat zit een opstaande rand waar de radiator keurig tegenaan kan rusten. Helaas zit hier nergens demping. Je zou zelf nog rubberen ringen kunnen plaatsen tussen de plaat en de radiator. Omdat er genoeg ruimte zit achter het moederbord, is het plaatsen van de backplate een fluitje van een cent. Plaats de backplate en zet deze vast. Vervolgens kan het koelblok op de backplate vastgezet worden. Als laatste moeten de kabels nog aangesloten worden.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4091a.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4095a.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4092a.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4108a.JPG[/img]

Schijven zijn ook wel handig om te hebben. M.2 SSD’s zie je steeds vaker, maar het is nog geen gemeengoed. Daar heeft NZXT ook ruimte, zowel achter de moederbord tray als op de tunnel van de voeding. Plaats de 2.5 inch SSD in de houder en kijk waar je deze het liefst zou willen plaatsen. Sluit daarna de kabels aan. Waar je de SSD ook plaatst, er is altijd een manier om de kabels netjes uit het zicht te halen.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4085.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4086.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4093.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4094.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4113.JPG[/img]

Tijd om alle losse kabeltjes aan te sluiten. Dit gaat vrij gemakkelijk omdat de openingen vrij ruim zijn. Toch storen deze openingen niet. De audio connector mag helemaal links onderin geplaatst worden, terwijl de USB aansluiting van de Smart Connector in het middel geplaatst mag worden. Dan hebben we nog de Front Panel connector die op dit moederbord rechtstreeks geplaatst kan worden. Als het bij jouw moederbord niet lukt, kun je de meegeleverde verloopkabel gebruiken. Als laatste hebben we nog de USB 3.0 connector die via de rode doorvoer naar het moederbord geleid wordt.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4103.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4105.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4106.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4107.JPG[/img]

De videokaart plaatsen kan op twee manieren: horizontaal of verticaal. Wil je de kaart verticaal plaatsen, dan zul je gebruik moeten maken van een riser kabel om de kaart op het moederbord aan te sluiten. De optie is in ieder geval aanwezig. Let wel dat het plaatsen van andere PCIe kaarten best lastig is als je videokaart verticaal staat. In deze build hebben we gekozen om de kaart horizontaal te plaatsen. Haal de twee sloten los, zodat je bij de schroeven kan. Schroef de twee plaatjes los zodat de aansluitingen van de videokaart te benaderen zijn. Plaats vervolgens de videokaart en schroef deze vast. Plaats daarna de twee verticale plaatjes weer terug. Sluit de stroomkabel aan, die zowel via achter als via de onderkant kan lopen. Het is maar net wat je zelf wilt.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4114.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4115.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4117.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4116.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4120.JPG[/img]

Als eindelijk alles aangesloten is, is het tijd om alle kabels weg te werken. Dit gaat vrij gemakkelijk via de sleuven. Daarna kunnen de kabels vastgezet worden met het klittenband wat geleverd wordt. Het kan gebeuren dat de voeding een stugge 24-pins kabel heeft. Deze kan gelukkig ook met een tie-wrap vastgezet worden. Alle connectors aan de onderkant zijn netjes weggewerkt. Het eindresultaat: een mooie build waar bijna geen kabels te zien meer zijn.

Terug naar boven


[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Nzxt/Software.jpg[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Software/2.png[/img]

Huh? Een kast waar software bij zit? Ja! Aangezien deze kast geleverd wordt met de Smart Controller, is er ook software nodig om deze controller aan te sturen. Je wilt immers wel genieten van de RGB verlichting van deze kast. Tevens kun je de ventilatoren aan laten sturen op basis van het geluid van de diverse onderdelen of de temperaturen.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Software/4.png[/img][/url]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Software/5.png[/img][/url]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Software/6.png[/img][/url]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Software/7.png[/img][/url]

In het eerste scherm zien we een overzicht van de belangrijkste componenten van de computer, te weten de processor, de videokaart, het geheugen en de opslag. Van de eerste twee is de temperatuur, belasting, kloksnelheid en snelheid van de ventilator af te lezen. In het tweede scherm wordt een meer gedetailleerd overzicht getoond van je machine met onder andere merk en typenummers. Bij de derde optie kan er een overlay ingesteld worden wat je te zien krijgt als je een spelletje gaat spelen. Zo zie je ingame je FPS, temperaturen en geheugen verbruik. Deze informatie kan dan op één van de vier standaard locaties geplaatst worden of je bepaalt zelf je plek. Bij de vierde optie is het mogelijk om de videokaart over te klokken. Een leuke toevoeging, maar ik zou hiervoor zelf toch software van MSI of Asus pakken.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Software/8.png[/img][/url]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Software/10.png[/img][/url]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Software/11.png[/img][/url]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Software/12.png[/img][/url]

Op het vijfde scherm is het mogelijk de ventilatoren aan te sturen. Stel hier in hoe de verschillende ventilatoren moeten reageren bij de verschillende temperaturen. Scherm zes geeft de verschillende instellingen weer voor de verlichting. Voor deze kast zijn er tien verschillende modi beschikbaar, de andere varianten zijn voor bijvoorbeeld de Kraken koelers. Zo kan het licht gewoon branden, pulseren of het hele spectrum langs gaan. Mocht je dit allemaal niet willen, zet je de verlichting gewoon uit. Scherm zeven laat de drivers zien van de verschillende apparaten, in dit geval alleen het Smart Device. Heb je de Grid ook ingebouwd zitten, zie je die hier ook terug. In het laatste scherm kan de Adaptive Noise Reduction ingesteld worden. Hiermee wordt middels “machine learning” een balans opgesteld tussen het geluidsniveau en de temperaturen. Hier moet je wel een account voor hebben bij NZXT.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4125.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4129.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4133.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4137.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4139.JPG[/img]

Wat je met de verlichting kan doen, zie je hier.

Terug naar boven


[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Nzxt/Conclusie.jpg[/img]

Met de H500i zet NZXT een volwaardige opvolger neer van de S340 behuizing. Het geheel oogt erg strak, voornamelijk omdat de kast maar uit één kleur bestaat. Alleen de binnenkant is voorzien van een kleurtje, wat te zien is aan de aluminium balk die er voor zorgt dat kabels uit het zicht onttrokken worden. Bij deze kast is het rood, maar er zijn meerdere versies te krijgen. Met deze balk oogt de kast stevig en dat is deze ook. Prima bouwkwaliteit, nooit het idee dat er snel wat kapot gaat, geen scherpe randen. Daar houd ik van. Dankzij de aanwezigheid van het tempered glass kun je prima naar binnen kijken zonder dat je bang hoeft te zijn dat het paneel krast… iets wat bij acryl nogal snel gebeurt.

Als we het dan toch over kleur en doorzichtigheid hebben: NZXT levert met deze kast twee LED strips mee die aangestuurd worden door de meegeleverde controller. Dit is een mix van de NZXT Hue+ en de NZXT Grid. Er is maar één kanaal aanwezig voor je LED strips, dus alles wat je doet gebeurt op dat ene kanaal. Ook kunnen de ventilatoren aangestuurd worden met het Smart Device, wat een leuke toevoeging is. Voor dit alles moet wel een kleine meerprijs betaald worden ten opzichte van de H500, maar het is goedkoper dan een losse Hue+ en Grid controller. Het is wel zo dat tegenwoordig steeds meer apparaten RGB hebben, dus de toevoeging is wellicht wat minder spannend dan twee jaar geleden en is het aan de klant om te kijken of hij deze opties de meerprijs waard vindt.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/NZXT/H500i/Pics/IMG_4123.JPG[/img]

Inbouwen is erg makkelijk. Er zijn genoeg openingen waar kabels doorheen kunnen. Deze openingen zijn ruim genoeg voor de connectoren en zitten bovendien bijna altijd op de juiste plek. En dankzij de eerder genoemde metalen plaat hoef je niet eens rekening te houden met de locatie van een aansluiting. Het cable management systeem aan de achterkant zorgt er voor dat je je kabels netjes weg kan werken zonder gebruik te maken van tie-wraps. Een mooie toevoeging aan deze kast en iets wat ik zelf nog niet eerder tegen ben gekomen. Het grootste minpunt met het inbouwen van hardware is het inbouwen van 3,5 inch apparaten. Hiervoor moet via de onderkant de kooi losgeschroefd worden. Jammer om te zien bij een goed doordachte kast als deze.

Al met al is dit een prima kast om je computer een plekje in te geven, zowel voor mensen die van strak houden als voor mensen die van een disco houden.

Mocht je op- en/of aanmerkingen hebben of iets te vragen, dan hoor ik het uiteraard graag. Mocht je dit een leuke review vinden, dan hoor ik het dit natuurlijk ook graag. 🙂 Het motiveert mij om nog meer reviews te maken.

Terug naar boven

Wat vind jij?

Vlammend
0
Tof
0
Heet
0
Meh
0
Nope
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in:Behuizingen